16 mai 2024 Presa

Primăria Peștera a scos din nou la licitație contractul privind furnizarea Sistemului Informatic Integrat, parte a proiectului intitulat Digitalizarea serviciilor comunei

Primăria Peștera scoate din nou la licitație contractul privind furnizarea „Sistemului Informatic Integrat”, parte a proiectului „Digitalizarea serviciilor comunei Peștera”. Contractul a mai fost scos recent la licitație însă procedura a fost anulată pentru lipsa conformității ofertelor depuse.

Celelalte componente ale proiectului „Digitalizarea serviciilor comunei Peștera” – achizițiile de calculatoare, scaneere, imprimante pentru Primărie, dar și sistemul de supraveghere a localității au fost deja contractate.

Echipamentele IT au ajuns la beneficiar, iar lucrările de montare a camerelor de supraveghere – 60 la număr – sunt în curs de execuție.

Revenind la licitația recent lansată de autoritatea locală, aceasta vizează achiziționarea de produse COTS și servicii auxiliare acestora în vederea digitalizarii activității primăriei Peștera.

Valoarea totală estimată a contractului este de 855.734,69 lei.

Prin dezvoltarea infrastructurii TIC, în cadrul Primăriei Peștera se va obține debirocratizarea sistemului administrativ, ceea ce va conduce implicit la un acces rapid la informații, la un proces de comunicare eficientizat, și nu ultimul rând la economisirea resursei “timp” atât de importantă pentru contribuabil, cât și pentru funcționarul public.

Dorința instituției de a-și îmbunătăți imaginea în ceea ce privește serviciile oferite cetățenilor, modul de lucru intern (plimbarea între ghișee), modul de lucru offline/online, viteza de răspuns și tehnologiile folosite, conduc la necesitatea obținerii finanțării pentru a oferi un proces de digitalizare responsabilă construită în folosul comunității.

Achiziția este finanțată prin proiectul PNRR/2022/C10, componentă 10 – SISTEM INFORMATIC INTEGRAT în cadrul proiectului.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 4 iunie 2024, ora 15.00, deschiderea ofertelor urmând a avea loc în aceeași zi.

Sursa: ziarulamprenta.ro

Share: